18 Ağustos 2017 Cuma

BAŞ AĞRISI ÇEŞİTLERİ

Başınız çok ağrıyor ama tam olarak neresi?
Başının alın ve tepesi mi?
Tek taraflı baş ağrısı mı?
Şakaklarda mı?
İki kaş arası mı?

Eğer tam olarak neresi olduğunu bilirseniz, artık daha kolay çözebilirsiniz.
1-Başın alın ve tepesi- biriken sorunların karşısında kendinizi "yetersiz" hissettiğinizde oluşur. Aynı zamanda sırtın üst bölgesinde sanki dünyanın yükünü siz taşıyor muşsunuz gibi de ağrılarınız olur.
2-Başınızın tek tarafında olan ağrı- "doğru karar alma" ve "çözümleri göremediğinizi" gösterir ve Safra Keseniz zarar görmeye başlamıştır. Bununla birlikte zaman zaman göz bulanıklığı ve boyun ağrıları da yaşayabilirsiniz.
 3-Şakaklarda oluşan ağrı- çok sinirli veya bir şeye çok sinirlendiğinizi ve sakinleşmeye ihtiyacınız olduğunu gösterir.
4-İki kaş arasındaki ağrı(sinüzit ağrısı)- "Gergin" olduğunuzu ve İdrar torbanızda sorun olduğunu, sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyarsınız veya sırt-bel-bacakların arkasında ağrı veya gerginlik olur. İlerki safhası da idrarını tutamamak ve altına kaçırmaya başlamaktır.

Böyle bir baş ağrısı çeşitlerinde EFT tekniği (Duyguları Özgürleştirme Tekniği) çok yararlıdır, sonuçta duyguları bedeninizde tuttuğunuzda baş ağrınız oluşur. EFT tekniğinden sonra, yerine olumlamalar yapabilirsiniz:
Başınızın alın ve tepesi için- YETERLİYİM;
Başınızın tek taraflı ağrısı için- ÇÖZÜMLERİ GÖREBİLİYOR VE DOĞRU KARAR ALIYORUM; Şakak ağrıları için- SAKİN OLMAYI SEÇİYORUM;
İki kaş arasındaki ağrı için- SAKİN OLMAYI SEÇİYORUM.

NOT: STRES diye bir şey yoktur. Stres diye bildiğiniz kelimenin açıklanmamış hali GERGİNLİKTİR. Beden GERGİNLİK yaşadığında tüm kaslar gerilir ve bedenin arka kaslarını gerer. Sevgiler Nermin DOĞRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder