KALSİYUM- Sebze
ve meyve kabukları, Kepek, Bakla, Ispanak, Havuç, Turp, Marul, Taze bezelye,
Karahindiba, Kereviz, Elma, Kiraz, Bektaşi üzümü, Yabani çilek.
FOSFOR- Taze bezelye,
Ceviz, Fındık, Çavdar, Arpa, Buğday, Salatalık, Lahana, Karnibahar, Elma,
Armut.
POTASYUM-
Ispanak, Salatalık, Patates, Havuç, Soğan, Maydanoz, Kuşkonmaz.
MAGNEZYUM-
Lahana, Havuç, Pancar, Marul, Yulaf, Arpa, Buğday, Ispanak, Maydanoz,
Karahindiba, Isırgan.
C VİTAMİNİ-
Domates, Havuç, Marul, Ispanak, Lahana, Patates, Pancar, Elma, Kızılcık, Taze
bezelye, Kuşüzümü, Bektaşi üzümü, Ahududu, Maydanoz, Isırgan.
D VİTAMİNİ-
Domates, Havuç, Lahana, Patates, Turp, Pancar, Ispanak, Bakla, Taze bezelye,
Karahindiba.
Kaynak- "İyileşmeyecek Hastalık Yoktur"- Prof. Mikhail TOMBAK kitabından
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder