19 Temmuz 2020 Pazar

OSTEOPOROZ İÇİN TEDAVİ YÖNTEMLERİ


Yumurta kabuğu çöp değildir. Osteoporoz tedavisinde yararlıdır. Yumurta kabuğu yüzde doksan kemiklerimiz tarafından özümsenebilen ideal bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum karbonatın yanı sıra, vücudumuz için yaşamsal olan bütün mikroelementleri içerir. Bakır, flor, demir, manganez, molibden, sülfür, silisyum, ve çinkoyla beraber 27 elemente sahiptir.  Yumurta kabuğunun bileşimi kemiklerimizin ve dişlerimizin bileşimine çok benzer. Yumurta kabuğunun tedavisinin insan vücudu üzerindeki etkilerini inceleyen Alman ve Macar araştırmacılar, tedavinin hem yetişkinlerde hem de çocuklarda tırnak ve saç kırılmalarına, dişeti kanamalarına, pekliğe, aşırı duyarlılık reaksiyonuna, uykusuzluğa, kronik soğuk algınlıklarına ve astıma karşı olumlu etki yaptığı sonucuna varmıştır. Yumurta kabuğu tedavisi kemikleri ve dokuları güçlendirmenin yanı sıra, vücutta bulunan redyoaktif elementlerin atılmasını da sağlar.
Yumurta kabuğu tedavisi, hem osteoporoz tedavisinde hem de osteoporoza karşı koruyucu önlem olarak son derece etkili ve yararlıdır. Hiçbir yan etki yaratmaz. Bu tedavi gayet basittir ve hiçbir masraf gerektirmez.

1 TEDAVİ
Bir adet yumurtanın kabuğunu kaynar suya koyarak 5 dakika kaynatın ve kurumaya bırakın. Kuruyan kabukları kahve öğütücüsünde öğütün. Günde 0.5- 1 gram alın. Osteoporozdan korunmak için öğüttüğünüz yumurta kabuğunu yarım limonun suyuna ekleyerek içebilir ya da tahıllara ve çökeleğe ekleyerek tüketebilirsiniz. Bu tedaviyi yılda iki kez, ocak ve kasımda birer ay süreyle uygulayın.

2 TEDAVİ
Karaturp yapraklarının suyu, çocuklar ve yetişkinlerde görülen kemiklerin ve dişlerin anormal şekilde yumuşaması anlamına gelen osteomalasiya hastalığına karşı çok etkili bir tedavidir. En iyi sonucu elde etmek için 90 gram turp yaprağı suyu, 90 gram karahindiba suyu ve 230 gram havuç suyunu karıştırıp sabah akşam için.

3 TEDAVİ
Sıradaki yöntem osteoporozu yavaşlatmakla kalmayıp, aynı zamanda bütün iskelet sisteindeki fazla tuzların atılmasını da sağlayan bir tedavi yöntemi. 10 kilo karaturpu alın ve iyice yıkayın. (Dezenfekte etmek için potasyum mangan çözeltisinde 15- 30 dakika kadar tuttuktan sonra iyice durulamayı tercih edebilirsiniz). Köklerini ve sağlıksız kısımlarını iyice ayıklayın ama turpları soymayın. Bütün turpları katı meyve sıkacağında sıkın. Yaklaşık 3 litre turp suyu elde edeceksiniz. Turp suyunu birkaç kez süzüp cam şişelere koyun ve ağızlarını kapayın. Şişeleri koyu renk kumaşlara sarıp buzdolabına kaldırın.
Not: Başka hiçbir şekilde değil, mutlaka buzdolabında muhafaza edin!).
Yemek vakitlerinden bağımsız bir şekilde, günde 30 gram bu sudan için. Fakat daha fazla içmeyin! Fazlasının tehlikeli sonuçları olabilir. Beklenen sonucu elde edebilmek için, 10 kilo turptan elde ettiğiniz suyun tamamı bitene kadar tedaviye devam edin.

Bu tedaviyi uyguladığınız sürece hamur işleri, yağlı besinler, et ve yumurta yemeyin. Sıkı  bir şekilde bitkisel esaslı gıda rejimi uygulayın.
İskelet sisteminde çok fazla sağlıksız tuz birikimi olanların bazen çok şiddetli kemik ağrıları çekebileceği konusunda sizi uyaralım. Bu sizi korkutmasın ve ağrı kesici alayın. Sadece tedaviye devam edin. Bu gibi durumlar arındırma tedavileri sırasında olağandır. Başarılı bir tedavi, sizi ileride yaşayabileceğiniz çok daha şiddetli ağrılardan kurtaracaktır.

Karaturp  tedavisi esnasında küvetteki suya  saman suyu ilave ederek banyo yapmak çok yararlı olur. Bu tür banyoların  her zaman yapılması tavsiye olunur. Çünkü bu banyolar vücudu canlandırır, sinir sistemini sakinleştirir, lenf sistemini temizler, kemik –kas ağrılarını giderir, cildin gözeneklerini temizler ve kan dolaşımını hızlandırır.

4 TEDAVİ
Pet shop’larda da bulabileceğiniz bir paket samanı beş litrelik bir tencereye boşaltın. Üzerine 3 litre kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 1.5-2 saat kaynatın. Küveti  45-50 santigrat derece sıcak suyla doldurup hazırladığınız saman suyunu ekleyin. Banyo küvetini kaplayacak büyüklükte plastik bir örtü bulun ve başınızı çıkarmak için uygun bir delik açın. Küvete girdikten sonra başınızı örtüdeki delikten çıkarın ve örtüyü mümkün olduğu kadar az hava alışverişi olacak şekilde küveti üstüne örtün. Örtü, eterik yağların buharlaşmasına engel olur ve böylece vücudunuz bu yağları olabildiğince çok emer. Bu banyoyu 10-12 gün boyunca her gün ya da günaşırı 15-20 dakika süreyle uygulayın.


Kaynak: "İyileşmeyecek Hastalık Yoktur"- Prof. Mikhail TOMBAK kitabından

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder