17 Temmuz 2020 Cuma

ELMA SİRKESİ TEDAVİLERİ VE YAPIMI

ZONA
Günde dört defa ve eğer kaşıntı yüzünden uyuyamıyorsanız gece boyunca üç kere seyreltilmiş elma sirkesine batırılmış gazlı bezi hastalığın bulunduğu alana koyun. Bu uygulama beş- on dakika içinde ağrıyı hafifletir ve üç ila yedi gün içinde zonayı tedavi eder.

GECE TERLEMESİ
Yatmadan önce teninizi elma sirkesiyle ovun.

YANIKLAR
Elma sirkesine sokulmuş gazlı bezi bölgeyi yıkamak için kullanın. Ağrıyı giderir ve iz kalmasına engel olur.

VARİSLİ DAMARLAR
Genişlemiş damarların bulunduğu alanları elma sirkesine batırılmış gazlı bezle sabah akşam yıkayın. Ek olarak günde iki kere kaynatılmış ılık suya iki çay kaşığı elma sirkesi koyup için. Genişlemiş damarlar genellikle bir ay süren düzenli tedavi sonunda daralmaya başlar.

KİLO VERDİRİCİ TEDAVİ
Her yemekten önce, içine iki çay kaşığı elma sirkesi koyarak bir bardak kaynatılmış su için.

AŞIRI GÖZYAŞI SALGILANMASI
Bir bardak suya bir çay kaşığı elma sirkesi ve bir damla iyot koyarak karıştırın. İki hafta süreyle bu karışımı için. Daha sonra iki ay süreyle haftada iki kez içmeye devam edin.

EKLEM AĞRILARINA BAĞLI TOPALLAMA
Her yemekten önce on çay kaşığı elma sirkesi için. Bu tedavi ikinci günün sonunda ağrıyı yüzde yirmi, beşinci günün sonunda yüzde elli oranında azaltacak ve bir ay sonra tamamen ortadan kaldıracaktır.

YÜKSEK TANSİYON
Bazı insanların tansiyonlarının yüksek olmasının nedeni sindirim kanallarında yeterince hidroklorik asit bulunmamasıdır. Bu rahatsızlığı etkili bir şekilde tedavi edebilmek için et tüketimini azaltmak gerekir. Her yemekten önce üç çay kaşığı elma sirkesi alınması halinde tansiyonu önemli ölçüde düşürmek mümkün olacaktır. Daha etkili olması için arada bir elma sirkesini bir çay kaşığı balla karıştırarak alabilirsiniz.

BAŞ AĞRILARI
Yarım bardak elma sirkesi ve yarım bardak kaynar suyu bir tencereye boşaltın. Kaynayıncaya kadar karıştırıp ocağı söndürün. Buharını yetmiş beş kere yavaş yavaş soluyun. Baş ağrılarının geçecek, geçmese bile büyük ölçüde azalacaktır.



ELMA SİRKESİ YAPIMI
Malzemelerin miktarı, elma sirkesini ne amaçla kullanacağınıza ve bunun için ne kadar elma sirkesine ihtiyaç duyacağınıza bağlıdır. Elmaların çürük ve ezik kısımlarını kesip ayıklayın. Elmaları, çekirdekleri ve çekirdek zarflarıyla birlikte rendeleyin ya da ezin. Ezilmiş malzemeyi geniş ağızlı emaye veya cam bir kaba koyun. Üzerine, her sekiz yüz gram elma için bir litre olmak üzere kaynatılmış su ekleyin. Ardından, her bir litre su için yüz gram bal, on gram hamur mayası ve yirmi gram kurutulmuş kahverengi ekmek ekleyin. Kabın ağzını kapatıp yirmi otuz santigrat derece sıcaklıktaki bir ortamda mayalanmaya bırakınız. Her gün tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. 

On gün sonra karışımı tülbentle süzerek bir torbaya doldurun. Suyunu geniş ağızlı bir kaba süzün. Her bir litre sıvı için seksen gram bal ekleyip iyice eriyene kadar karıştırın. Kabın ağzını bir tülbentle kapatıp yirmi beş- otuz santigrat derece sıcaklıktaki bir ortamda dinlenmeye bırakın. Rengi açıldığı zaman sirke hazır demektir. Sirkenin hazır olması, kullanılan elmaların ve balın cinsine, suyun miktarına ve bazı diğer etmenlere bağlı olarak kırk ila altmış gün arasında zaman alır. Sıvının rengi açıldığı zaman bir huniyle yarım litrelik şişelere doldurarak ağızlarını mantarla sıkıca kapatın. Mantarlara biraz balmumu sürerek daha sıkı kapatmayı deneyebilirsiniz. Sirkeleri serin bir yerde depolayın. Hazırladığınız elma sirkelerini ilaç niyetine ya da salatalarınızda ve diğer yiyeceklerinizde lezzet verici olarak kullanabilirsiniz. Elma sirkesi yiyeceklerinize ekleyebileceğiniz tek asidik sos malzemesidir. 

Kaynak: "İyileşmeyecek hastalık yoktur"- Prof. Mikhail TOMBAK'ın kitabından 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder