15 Eylül 2017 Cuma

GERÇEK TESLİMİYETTE USTALAŞMA

Teslimiyetin sevinci o başarıldıktan sonra gelir. Son derece şaşırtıcı bir hafiflik ve rahatlama hissedilir. O müthiş özgürleştiricidir! Önünüzde bir yol açılır ve harikulade yeni şeyler yaşamına girer. Onlar, olasılıkla girebilecekleri yeterince boş yer olmasını bekliyorlardı. Teslimiyet, bir kez onun usulünü öğrenip anlamını kavradıktan sonra kolay ve eğlenceli hale gelir. O artık cesaret bile gerektirmez, sadece kendine ve Görünmeyenin dalgalarına itimat yeterli olur.

UYGULAMA
Odanın ortasında dev sembolik bir şenlik ateşi yaratarak başlayalım…. Bu Arınma ve Yenilenme Ateşidir…. O senin en Yüksek Gerçeğin ile rezonansta olmayan her şeyi yakıp kül edecektir… o yüzden şenlik ateşine saygılı davranmalısın….
Onu başkalarına ver:
Şenlik ateşi için, artık ihtiyacın olmayan tüm o şeyleri bir yığın haline getir….Onun içine sadece modası geçmiş eşyalarınızı değil… artık seni desteklemeyen ilişkilerini…. eski tutumlarını…. kökleşmiş alışkanlıklarını ….ve kendi kendini empoze ettiğin sınırlamaları ateşe koy….. Varlığını çok dikkatli bir biçimde, adamakıllı tara…. Bu yaşamında dolaplarını ve varlığını gerçekten temizlemek için büyük bir fırsattır….. Eski felsefelerden…. spiritüel uygulamalardan…. inanç sistemlerinden…. Korkulardan….kuşkulardan…. uzlaşmalardan…. oluşan dağ gibi bir yığın yarat.
İşin bittiğinde, bu dev yığındaki her şeyin en iyi hizmet edeceği insanlara ve yerlere verildiğini imgele….. Eğer geriye bir şey kalmışsa, onu da sevgiyle bu şenlik ateşine yerleştir….. Ne kadar hafiflediğini hisset.
Eskiyi bitirmek seni yeni için özgürleştirir:
Şimdi bitirmeniz gereken her şeyi içine yerleştireceğin bir yığın yap….. Buna ailevi yükümlülükler…. çözümlenmemiş ilişki sorunları…. eğitim ya da mesleki eğitim…. iş projeleri…. mal- mülk satışları…. mali borçlar… dahil edilebilirsin….. En yüksek Gerçeğini tam anlamıyla yaşamını engelleyen her şeyi….
Şimdi bu yığındaki her şeyi çabasızca tamamlanıp bitirildiğini gözünde canlandır….. Daha büyük bir özgürlüğe adım attığını gör….
Hastalıklarından özgürleş:
Bedeninde şu anda yaşadığın bir sağlık sorunun varsa ateşin içine at….fazla kilolarını….doğduğun andan itibaren geçirdiğin tüm sağlık sorunlarını….geçmiş yaşamlarından bu yaşama aktardığın…. gelecekte yaşayacağın tüm karma hastalıklarını ……hastalıkların mesajlarını al ve hepsini şimdi ateşin içine at….…ve özgürleş….Artık hasta bir bedenin yok….Sadece ateşi seyret…Özgürsün
O kırık kalpleri eritip yumuşat:
Bu eski ana kalıba ait sevginin yığınıdır…… Onun içine tüm kalp kırıklıklarını ve senin kırmış olduğun tüm kalpleri koy…… Düş kırıklıklarını…. kalbinin derin kederlerini….. karşılık görmeyen sevgileri…… ihanetleri ve o kökü- derinlerde bulunan terk edilme sorunlarını……. Duygusal bedenini derin bir biçimde kazıp…… tüm o gizli eski acıları ve yaraları bu yığına yerleştir…… Seni incitmiş olan herkesi bağışla ve en önemlisi de kendini bağışla……
Bu acı verici eski duygular yığınını al ve o yığının sana öğretmiş olduğu her şey için derin bir şükranla şenlik ateşinin ortasına yerleştir…… Şimdi kalbin temizlendi ve bir kalbi aktive etmek üzere hazırlandı……
Eski tanımlamalardan kurtul:
Bir sonraki yığın bireysel benlikler olarak ilk kez enkarne olduğundan beri verdiğin sözlerden…. ettiğin yeminlerden oluşacaktır….. Bu yığına tüm eski rollerini yerleştir…. Anne…. Baba….kardeş…. evlat…. Karı…. Koca…. Sevgili…. Öğretmen….. şifacı….. iş kadını/erkeği….. Melek….. Şeytan  gibi eski rolleri…… Yolculuğun boyunca edinmiş olabileceğin tüm dini yakınlıklarını da buna ekle…… Ayrıca , bu yığına İlahi Misyonlarını da atabilirsin…… Burada atılması gereken iyi bir şey daha var. Bu yığına kişisel gücünü de fırlatıp at…… Onu elde etmenin uzun bir zaman aldığını biliyorum ama artık ona gerçekten ihtiyacın yok. …..Kişisel güç sınırlayıcıdır ve bizim aslında güçsüzlük olan ve hepimize bol bol sunulan geçek güce erişmemizi engeller……
Bu çoğunlukla en çok direnç yaratan yığındır….. Eğer böyle olursa, o zaman vazgeçmekte, teslim etmekte tereddüt ettiğin o şeylere bak….. Bu sana kendin hakkında bir hayli şey söyleyecektir…..özellikle dualiteye nerelerde saplanıp kaldığın hakkında…… Eğer şu anda her şeyi gönüllü olarak teslim edemezsen, o zaman neye tutunduğunu fark et ve onu bırakmak için yakında gelecek doğru an’ı bekle.
Şimdi bu roller…. Sözler….. yeminler….. sorumluluklar….. üç ve misyonlardan oluşan dev yığını alıp şenlik ateşine at……Şimdi kendini daha hafif hissediyor musun?
En gözde şeylerin:
Bu ustalık isteyen bir yığındır.…..Bu yığına elinde tutmak istediğin her şeyi koy….. Buna en çok hoşlandığın niteliklerin….. en iyi becerilerin ve yeteneklerini…. spiritüel inançlarını….. sağlıklı ilişkilerini….. mesleğini….. aileni…. ve evcil havyalarını dahil et…… Bu yığına ayrıca… evini…. Arabanı…. Bilgisayarını…. müzik setini…. Tablolarını…. kristallerini ve giysilerini gibi mal ve mülkünü…. yani elinde tutmak istediğin her şeyi ekleyebilirsin.
Buna ismini de kattığına emin ol….. Birçok insanın ismine ne kadar bağlı olduğunu görsen şaşarsın…… Kaç insanın bir şeylere kendi ismini verdiği hiç dikkatini çekti mi?.... Ya da yaptığı bir şeyden dolayı şeref kazanmanın ve unvanını fırlatıp at…..
Ne güzel bir yığın yarattın. ….Bu senin ve yaşamın en iyi yığınıdır. Eğer istiyorsan onu birkaç dakika hayranlıkla izleyebilirsin….. hepsini sevgiyle ateşe at….. İşte gidiyor….
Elinde kalan son şeyi de ileri sürmek:
Bu noktada artık kurtulacak hiçbir şey kalmadığını düşünebilirsin…. ama vardır. Kendini unutuyorsun…… Eğer teslim olacaksan tam teslim olmalısın….. bu yüzden sende bu ateşe atmalısın….. Ayağa kalkıp onun içine atla ve özüne…. çekirdeğine kadar yanıp kül olduğunu hisset….. Sonra bırak özün de yansın…… Gidiyor, gidiyor, gitti…
Yeniye yer aç:
Yavaş yavaş ateş yanıp biter……. Bu olurken, kendine hiçbir şey olmama….. hiçbir şey sahip olmama lüksünü tanı….. Kendini yeniden tanımlamak ya da eski rolleri yeniden üstlenmek için acele etme…… Açık kal…. ardına kadar açık ve özgür. …..Mümkün olduğunca uzun bir süre böyle kal…… Etrafta koşuşturarak şenlik ateşinden neyin kurtulduğunu da araştırma. …..O sana gelene dek bekle…….. Eski tutumlara ve varsayımlara düşmemek için kendini izle…… Yeni kal…… En iyisi henüz gelmemiştir….ve de onu bekle….aç kapıları.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder