30 Eylül 2017 Cumartesi

MERİDYENLER VE RAHATSIZLIKLARI








































MERKEZ MERİDYEN- DEĞERLİLİK- MAGENTA
Üreme ve Dolaşım Sistemi, Cinsel Organlar ve Hormonlar, Regl Dönemi, Nefes, Cinsel Sorunlar, Fıtık, İfade güçlükleri, Göğüs Ağrıları, Gırtlak sorunları, Bronşit ve Masa başı işlerinde ve zihin kullanmayı gerektiren işlerde çalışanlarda sıkça ön omuz kasında zayıflık görülür. Çocuklarda ise öğrenme zorlukları olarak tezahür eder.

YÖNETİCİ MERİDYEN- YETERLİLİK-MOR
Omurilik, Sinir ve İskelet Sistemi, Beyin, Yüz, Anüs, Cinsel Organlar, Sinirsel Bozukluklar, Zihinsel rahatsızlıklar, Felç, Cinsel sorunlar, Baş ve Sırt Ağrıları, Ateşlenme ve Koma, Uyku sorunları, Çökük omuzlar, Gündüz/ gece döngüsünü kontrol eden epifiz hormonu bozukluğu.

MİDE MERİDYENİ- KABUL- KAHVE
Sindirim Sistemi, Mide, Görme ve tat duyusu, Düzensiz regl dönemi, Dizler, Tükürük sorunları, Yüz felci, Ülser, Fıtık, Mide/Bağırsak sorunları, Boyun tutulması, Çene ağrısı, Diz ve kalça ağrıları, Boğaz şişmesi, Baş ağrısı, Aneroksi.

DALAK MERİDYENİ- HAYATTAN TAT ALMA- KIZIL KAHVE
Dalak/Pankreas, Adrenal bezler, Düzensiz regl dönemi, Kasık, Alt diyafram, Tat duyusu, Sindirim sorunları, İktidarsızlık, Anemi, Genel bir halsizlik, Şeker hastalığı (fazla insülin), Hipoglisemi (düşük kan şekeri), Anemi (kansızlık), Omuz yüksekliği, Alerjiler, Sırt ağrıları, Soğuk algınlığı, Yorgunluk, Karın bölgesinde ağrı ve şişkinlik, Bacak, Diz, Kalça ağrıları, İştah sorunları.

KALP MERİDYENİ- SEVGİSİZLİK VE BAŞKALARINI KONTROL ETME TUTKUNLUĞU- KIRMIZI/YEŞİL/PEMBE
Kalp, Dolaşım sistemi, Dil, Konuşma, Omuz ve göğüs ağrıları, Terleme, Kalp rahatsızlıkları, Anjin, Sarılık, Kol ağrıları, Uykusuzluk, Kekemelik, Kalp çarpıntıları, Ritim bozukluğu, Dişeti kanamaları.

İNCE BAIRSAK- OBSESİF KOMPULSİF DAVRANIŞLAR- TURUNCU
İnce Bağırsak sorunları, Mide altı, Omuzlar, Bademcik, Boğaz ve konuşma, Bağırsak rahatsızlıkları, Mide sorunları, Kulak ağrıları, Sağırlık, Merdivenleri tırmanmakta, oturup kalkmakta zorluk, Diz ağrıları ve sorunları, Karın ağrısı, Nefes zorluğu, Alt sırt ağrısı.

İDRAR TORBASI MERİDYENİ- GERGİNLİK- GRİ
İdrar torbası, Sırt sorunları, Arka bacaklar, Kalça, Sinüsler, İşitme sorunları, Soğuk algınlığı, Üre sorunları, Boyun ağrısı, Regl sorunları, Ayakların içe dönmesi, Ayak ve bilek sorunları, Arterit, Romatizma, Bursist, Omuz ve dirsek problemleri, İdrar kaçırma.

BÖBREK MERİDYENİ- BAŞARMA HIRSI- FÜME
Böbrekler, Kemikler, Ayak ve bacak içleri, Diyafram, Kasık bölgesinde ağrı, Böbrek yetmezliği, Kabızlık, Regl düzensizliği, Hıçkırık, Hipertansiyon, Kronik sırt ağrıları, Akne, Sivilce, Egzama gibi cilt sorunları, İşitme zorluğu, Göz ve Kulak sorunları, Uykusuzluk.

PERİKARDİYUM (DOLAŞIM/ CİNSELLİK) MERİDYENİ- LACİVERT
Kalp, Göğüs sorunları, Dolaşım sistemi, Büyüme ve iletişim, Halsizlik, Elde titreme, Seks hormonları dengesizliği, Bağımlılıklar, Siyatik, Bacak ağrıları, İdrar sorunları.

ÜÇLÜ ISITICI MERİDYENİ- MANİK DEPRESYON- MAVİ
Dolaşım sistemi, Yüz ve baş, Şakaklarda ağrı, Dişler ve kulaklar, Baş, Boğaz ağrıları, İşitme sorunları, Yüz felci, Tiroid sorunları, Sindirim bozuklukları, Enfeksiyonal hastalıklar, Omuz sorunları, Hiç nedensiz ağlama ihtiyacı, Adrenal ve alerji sorunları, Dizleri bükememek.

SAFRA KESESİ MERİDYENİ- SEÇİMLER VE KARARLAR- AÇIK YEŞİL
Safra kesesi sorunları, Beyin, Vücudun yan tarafında bulunan tüm organlar ve bölgeler, Apandisit, Baş ve migren ağrıları, Baş dönmesi, Görme sorunları, Tıkalı burun, Felç, Hepatit, Soğuk algınlığı, Tek taraflı baş ağrısı, Diz sorunları, Boyun ağrıları, Kabızlık.

KARACİĞER MERİDYENİ- ÖFKE- KOYU YEŞİL
Karaciğer problemleri, Kaslar, Bacak içleri, Kasık, Diyafram ve kaburgalar, Karaciğer ve Pankreas sorunları, Hepatit, Sarılık, Kusma, Mide ağrıları, Düzensiz regl, Fıtık, Glokoma, Gözde uçuşan benekler, Uzun süren baş ağrıları, Yüksek kolesterol.

AKCİĞER MERİDYENİ- HAYATIN AMACI- KOYU SARI
Solunum, Akciğerler, Deri, Balgam üretimi, Koku duyusu, Solunum yolu hastalıkları, Astım, Bronşit, Öksürük, Boğaz ağrısı, Ateş, Grip, Nefes sorunları, Arka boyun ağrıları, Ses kaybı, Yoğun omuz ağrıları, Depresyon, Melankoli.

KALIN BAĞIRSAK- GEÇMİŞİ ÖZGÜR BIRAKMA- AÇIK SARI
Bağırsaklar, Burun sorunları, Dişler, Balgam üretimi, Koku duyusu, Mide, Boğaz, Ateş, Kabızlık, İshal, Ayakların dışa dönmesi, Adet döneminde göğüs ve meme ağrısı, Hemoroit, Yorgunluk, Sırt ağırsı, Çene ağrısı.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder