25 Mart 2018 Pazar

KALP DAMAR HASTALIĞIN PSİKOLOJİSİ


Bu genetik olarak mıdır, yoksa bizim kendimizin yarattığı bir hastalık mıdır? 

Her canlı Sevgi ile beslenmek ister, bu ister bir ağaç olsun, ister hayvan, ister insan olsun, hepimizin sevgi ile beslenmek isteriz. 

Dünya üzerinde yeni doğan her şey annesinden sevgi ve şefkat ile beslenir. Sevilen çocuk hızla büyür, sevilmeyen veya dışlanan çocuk ise daha geç boyu uzar veya yaşıtlarına göre çok kısa kalır.
Biz sevgiyi büyüklerimizden davranış modellemesiyle öğreniriz, özellikle toplumumuzda Anadolu'da yetişen çocuklar yeterince sevgiyi göremezler ve ebeveynleri onlara dokunmadıkları için, sevgiyi dışarıda ararlar. Günümüzün dünyasında aşk ve sevgi filmlerin bu kadar yaygın seyredilmesinin hiç de tesadüf değildir.

Bireyde Kalp Damar rahatsızlığı nasıl oluşur?
- Tıbbın genetik dediği ebeveynlerin enerji transferiyle olabilir;
- Kişi çok sevdiği birini kaybettiğinde acısını ve anılarını kalbinde tutarak, onu hala bedeninde duygusal olarak yaşatıyor olabilir;
- Geçmiş enkarne yaşamından yaşamış olduğu aşk ve sevgi ile alakalı bir hikayesi ve bunu bedenin kayıt sisteminden bu yaşama aktarmış olabilir;
-Hiç sevilmemiş ve "sevgi" sözcüğü ona çok uzak gelir ve bununla ilgili bağışıklık geliştirerek kendisini sevmekten mahrum bırakabilir;
- Yaşamlarımızı artık sadece betonlar üzerinde kurduğumuzdan, sporu ve egzersizi bile kapalı ve oksijensiz spor merkezlerinde uygulayabilir; Kan dolaşımını hızlandırmak isterken etrafın negatif enerjilerini üzerine çekebilir. 
Halbuki beden doğadan gelir ve fiziksel bedenlerde var olan enerji sadece toprakta veya doğada boşaltılabilir. 

Bu etkenler Bireyin ruhsal ve fiziksel sistemine zarar verir, böylece bedene kalp rahatsızlığı yansıması olarak görülür.
Kalp rahatsızlığı ile bağlantılı olan damar rahatsızlığı, yaşama sevincin aktığı yer damarlardaki kandır. Birey ne kadar yaşama açık ve tutumu olumlu ise, hayatın engellerini ve zorluklarına rağmen yaşama pozitif bakabiliyorsa, damar sorunları bu insanlarda görülmez. Bu insanlar kendileri için bir şey yapıyorlardır- KENDİNE VE YAŞAMA DEĞER VERMEK. 
Aslında Kalp Damar rahatsızlığı yaşayan insanların hayatından çıkan her insan için bir "yas dönemi" belirlenmeli, süre dolduktan sonra veda edip özgür bırakılmalı (bu da meditasyon veya Regresyon terapisiyle mümkün) veya sevilmeyi bekledikleri kişiler tarafından değeri alamadıklarında kendilerine dönüp kendisini sevmeyi öğrenmeli (basit ve çok güçlü bir çalışmadır). 

Yani sevmeyi, sevilmeyi ve yaşamayı bize öğretemediyseler kendi yaşamımızın sorumluluğunu üstlenerek biz kendimize öğretebiliriz.
Sağlıklı bir yaşam dileğiyle...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder