24 Mart 2018 Cumartesi

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİN DÜŞTÜĞÜNDE

Uykusuz geçen geceden sonra veya kesik kesik uykuyla geçen geceden sonra sabah işe yorgun ve uykusuz gittiğinizde aniden bedeniniz ateşlenmeye veya üşümeye başlayabilir. 
Zihin aktif olduğundan beden dinlenememiştir ve Sinir Sistemi aktiftir, uyku uyamadığınız için bir sağ bir sola dönseniz de bir türlü zihninizi susturamamışsınızdır. Ne yazık ki ertesi sabah ve gün boyu beden dinlenemediği için sizi yorgun, halsiz ve sinirli hissettirir. Yüzünüzde kızarma ve ateşlenme, bedeninizde aniden sıcak aniden soğuk ve üşüme hatta içinizin soğuktan ürpermesi gibi tir tir titrersiniz. Bu durumda C vitaminleri takviyeleri de çok işe yaramayabilir🤔. Hatta yemek yemek için iştahınız bile olmayabilir.

Gün içerisinde bir de hafif rüzgar olduğunda "eyvah üşüttüm" deyip rüzgarı suçlarsınız.😉
Halbuki uyku uyamadığınız gece gün içerisinde bir iki saat uyku uyuduğunuzda beden kendisini toparlar ve beden ısısında dengesizlik göstermeden sizi zinde tutar. Ateşlenme ve üşüme birden bire yok olur.

Bedenimizde Zihnin ve Sinir Sistemin çok aktif olduğu dönemlerde bedenimizde: metabolizma, beden ısısı ve bağışıklık sistemi zarar görür.

Böyle bir durumda yapılması gereken en iyi durum- zihni ve bedeni rahatlatmak için gün içerisinde nefes egzersileri eşliğinde "sakin ol ve rahatla" komutunu sık sık kendinize tekrar etmek.
Okuyan herkese sakin, huzurlu ve bol kaliteli uykular diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder