23 Kasım 2017 Perşembe

BİRLİKTE OLDUĞUMUZU HATIRLA


Kendini yalnız hissettiğinde bir derin nefes al ve elinle yüzüne dokun, sonra bedenine, sonra bacaklarına, sonra saçlarına. Senin yanında bir bedenin olduğunu hatırla. Tüm parmaklarına bak, her iki elini birleştirerek onları uzun uzun okşa, onların varlığını ve daima seninle olduklarını hatırla, ayaklarına dokun ve onlara uzun uzun gözlemle, seni taşıyan ayakların olduğunu hatırla. Bedeninde 65 trilyon hücre ve tüm organların seninle birlikte olduğunu hatırla.
Derin nefes al ve bir bedenin olduğunu fark ettikten sonra nelere hissettiğine bir bak. Etrafında insanlar varsa, onları gözlemle, belki onlar da senin gibi kendilerini yalnız hissediyordur.
Şimdi, etrafında çiçekler varsa, onlara doğru yönel ve onlara dokun, sev, okşa, bugüne kadar yanında olan ve seni gözetleyen ve sevgisiyle fark ettirmeye çalışan birkilerin farkına var. Onlar da senin kadar canlı.
Derin nefes al, ve dışarıya bak, gökyüzüne doğru, seninle her gün birlikte olan güneşi hatırla. Akşam ve geceleri seninle birlikte olan ay ve yıldızları fark et ve seninle birlikte olduklarını hatırla.
Gökyüzünde kuşlar var, dışarıda ağaçlar var, hepsi senin gibi Ruhsal gelişim yolunda ve hepsi seninle BİRLİKTE.
Kendini, hala yalnız olduğunu düşünüyorsan, o zaman nefesini hatırla!

1 yorum:

  1. Kendimi bambaşka hissettim birden! Bana iyi geliyorsun kız Nermin!

    YanıtlaSil