21 Ocak 2018 Pazar

AFFETİM DEMEK İLE AFFETMEK OLUYOR MU?

Yaşamınızdaki insanları affetmek istediğimizde sadece "......... affettim" demek ile affetmek gerçekleşmiyor. Bunun için öncelikle bu insanla nasıl bir bağınız olduğunu bilmeniz çok önemli, neden bu insan size bu şekilde davrandığını, bu davranıştan sizin ne öğrendiğinizi, geçmiş yaşamınızda bu insanla karmanız var mıdır. Bu insanla hangi yaşam dersi paylaştığınızı, buna devam etmek isteyip istemediğinizi sorgulayın ki, daha sonra affetme çalışmasını başlayın. Affetme çalışması kısa bir zaman da alabilir, uzun zaman da alabilir, sizin "kabul" etmenize bağlı. Affetmeniz gereken kişinin enerjisi derinlerde olabilir, yüzeyde de olabilir. Affetme çalışması yaparken bastırdığınız acılarla yeniden yüzleşebilme cesareti göstermeniz gerekebilir. Bu çalışmayı yapan, aileden veya geçmişten gelen zincirleri kırıp özgürleşen kişiler, yeniden doğumlarını ve kendilerini yeniden yaratma potansiyellerine sahip olurlar.

KENDİNDEN VAZGEÇTİĞİNDE BEDENİNDE NELER OLUYOR?

Her şey Midenizle başlar, kabullenemediğiniz sorunlar ilk başta Mide'nize vurur. Birilerine yararlı olma, onlara elinizden geleni yardım etme düşüncesiyle kendi sorunlarını görmez ve kendinizden vazgeçersiniz. 
Kendinizle değil de başkalarına yararlı olma ihtiyacı, "o kişiler ben olmadan yaşayamaz" düşüncesi sizi yiyip bitiriyor ise, bu düşünce ve duygu sizde değişmediği sürece mide amelyatı olsanız da i-y-i-l-e-ş-e-m-e-z-s-i-n-i-z.
Yardım etme ihtiyacını hissettiğiniz insanın, siz olmadan yaşayamaz düşüncesi size ait. Yardım ettiğiniz kişinin size ihtiyacı var mı?
Ve sonraki adım ise...
Şekerli yiyeceklere açlık duyduğunuzda, endişeli düşünceler ürettiğinizde, kendinizi dış dünyaya kapattığınızda, kendinizi kaybolmuş hissettiğinizde, sürekli duyumsuzluk yaşadığınızda, gereğinden fazla uyuduğunuzda, kendinizi depresif hissettiğinizde ve unutkanlık başladıysa DİKKAT!!!
Beyniniz mutluluk hormonu üretmiyor, çünkü üretmesi için hiç bir neden göremiyor ve hayattan zevk alamaz olursunuz. Genç yaşta bunu yaşarsınız Diyabet1 neden olabilir, orta yaş üzeri ise Diyabet2 ye neden olabilir. 
Artık kendinize dönmeye ve iyileşme zamanınız gelmedi mi?

KAHKAHA atabileceğiniz bir durumu DÜŞÜNün!!!
Çocuklarla ve havanlarla zaman GEÇİRin!!!
Sizi MUTLU eden anılarınızı DÜŞÜNün veya size mutluluk anıları yaratın, hareket yapın ve size mutluluk verecek anılar yaratın, ki beyniniz yeniden mutluluk hormonlarınızı üretsin ve "hayata yeniden katılın". Katılın ki YAŞAyın. 
Sizi ne mutlu ediyorsa onu yapın, bırakın "başkaların ne der" düşüncesini.


NOT: Dalak/ Pankreas(koltuk altı gıdıklama) bölgenize devamlı ovma veya hafif vuruşlar yapabilirsiniz. Doğru yeri bulabilmek için ilk ovmanızda veya vuruşunuzda acı hissetmeniz gerekiyor, çünkü orada birikmiş toksinler vardır ve siz oraya her ovmanıda yaptığınızda oradan toksin birikimleri azalır ve bir hafta sonra acı hissetmezsiniz, yeter ki devam edin. 

Hayattan tat almayı kestiğinizde bir sonraki zarar görecek organınız ise KALP'tir.